Architecture

SLASHBACK house by Stipfold

Stipfold - Slashback house
SLASHBACK house by Stipfold it has been modified: 2018-12-13 di Benedict Flowers

The structure was implemented through a bottom-up approach; the forms emerged after deciding how spaces with specific features would be arranged at home.

The dense population of trees in the front yard has been kept intact and in order to eliminate distraction from the harmonious mix between the residence and the nature, the parking space is assigned at the back of the building.

Because they are covered with the same material, the wooden terraces seem to almost become walls. In contrast to the first floor, the modules of the second floor are arranged at a different angle and are covered with sheets of black metal. They also host large outdoor areas for relaxation and interaction with nature. The glass doors of the second floor blocks are placed in the corners of each bedroom, facing the city.

The large central section of the first floor is transparent to the opposite end of the entrance. The basic idea was to minimize the boundary between inside and outside. The open, narrow room is located at the back of the area. This is a 'space of thought', where one can 'take a walk on the water'. The presence of water is significant for residents, as it spreads a refreshing and organic feeling in space. The long indoor pool, stretched out by the windows overlooking the front courtyard, leads to the gym.

Stipfold - Slashback house

Stipfold - Slashback house

Stipfold - Slashback house

Stipfold - Slashback house

Stipfold - Slashback house

Stipfold - Slashback house

Stipfold - Slashback house

Stipfold - Slashback house. Floor

Floor

Stipfold - Slashback house. Floor

Floor

Stipfold - Slashback house. Section

Section

Stipfold - Slashback house, Full Model

Full Model


CREDITS

Architecture: STIPFOLD
Project Team: Beka Pkhakadze, Giorgi Bendelava Constructions: David Abashidze Copywriter: Mika Motskobili
Rental: Tbilisi / Georgia
Type: Residential / House
Area: 600 sq.m.
Year: 2017
Status: In Progress

You Might Also Like

Reply