Architecture

Floresta Branca in Monsanto, Lisboa, Portugal

Floresta Branca em Monsanto, Lisboa, Portugal
Floresta Branca in Monsanto, Lisboa, Portugal it has been modified: +2019-08-22 di bca2019

The Monsanto Forest Park is the largest green area in Lisbon, it is considered the lung of the city.

The challenge launched by the Parish Council of Benfica, through the opening of a public competition, aimed at the construction of a new space to support all those who visit Monsanto, as well as the rehabilitation of outdoor spaces. An important step towards the redevelopment of different areas of the forest park, wanted by the municipality.

Floresta Branca em Monsanto, Lisboa, Portugal

The company CVZ - Construções, which won the contract, commissioned the office Bruno Câmara Arquitectos to design a new restaurant / bar with outdoor spaces, including several walkways and recreational spaces in adjacent areas.

In order to develop a project of contemporary and minimalist architecture, harmoniously framed in the landscape of Monsanto, the Bruno Câmara Arquitectos Office created the concept of "forest branch", Around which he based his entire proposal.

Floresta Branca em Monsanto, Lisboa, Portugal

Globally identified by white, the project began with the creation of pedestrian paths delimited by 3.411 trunks of white-painted wood that, with their curved and organic shapes, form external areas with different functions and perceptual frameworks, from small auditoriums to various spaces of play. It is at the center of this "white forest" that the main space of the restaurant / bar emerges, with internal and external areas, enhancing the spatiality and the connection with the surrounding nature. Defined by a wooden, iron and glass structure, the building was designed with sustainable and self-supporting materials.

Distinguished by its minimalist white lines, the new construction has added a touch of innovation, practicality and elegance to Monsanto's green, while achieving the desired landscape. The impact has been mitigated by the surrounding white trunks, the harmony of their curved lines is in harmony with the surrounding spaces and the materials used.

You Might Also Like

Reply