Architecture

Expansion of the STEELFORM factory production unit | Atelier d'Arquitectura Lopes da Costa

Expansion of the STEELFORM factory production unit - Atelier d'Arquitectura Lopes da Costa
Expansion of the STEELFORM factory production unit | Atelier d'Arquitectura Lopes da Costa it has been modified: 2021-06-23 di Benedict Flowers

The project consists of the expansion of the existing production unit to the west and south, with the construction of a new pavilion and an administrative building. The configuration of the site contributed to the solution adopted, which sought to maximize the area of ​​the industrial nave, leaving the southern part of the site for the administrative area.

This area is located along the new road, giving rise to a curved concrete building, marked by vertical aluminum profiles, which has tried to differentiate itself from the industrial volume, highlighting its function as an administrative area.

The east corridor, which covers the industrial nave, connects the administrative area to the existing building. With a strong plastic component, related to the mold industry, he tried, through his language, to convey a concept of contemporaneity by associating the company brand.

DRAWING LABEL

FACTORY AREA:

B - ADMINISTRATIVE AREA:

a. Cargo Area   
b. Emergency Exit     
c. Factory Area     
d. Technical Room     
e. Hall     
f.  storage 

01. Entrance     
02. Entrance Hall 
03. Reception
04. Toilets
05. Office
06. Meeting Room     
07. Showroom
08. Corridor
09. Stairs
10. Balcony
11. Technical Room     
12. Patio
13. Hall / Corridor
14. Canteen
15. Drawing Room
16. Wiring Closet
17. Medical Office
18. Dressing Room M.
19. Dressing Room W.

Project info

Project: STEELFORM
Architect: Atelier d'Arquitectura Lopes da Costa
Main Architect: Arquitecto José A. Lopes da Costa and Arquitecto Tiago Meireles
Collaborator: Arquitecta Rita Gonçalves
Website: www.lopesdacosta.pt
Email: mail@lopesdacosta.pt
Facebook: www.facebook.com/atelierlopesdacosta
Instagram: www.instagram.com/atelierlopesdacosta
Location: São Roque, Oliveira de Azeméis
Year of conclusion: 2020
Total area: 2.300 m2
Architectural photographer: Ivo Tavares Studio
Website: www.ivotavares.net
Facebook: www.facebook.com/ivotavaresstudio
Instagram: www.instagram.com/ivotavaresstudio

You Might Also Like

Reply