Architecture

Yang Shimada / Tatoakitekutsu: House in Hieidaira

hiei-1
Yang Shimada / Tatoakitekutsu: House in Hieidaira it has been modified: 2011 June 02 di Benedict Flowers

The house is a project of Yang Shimada / Tatoakitekutsu and is located at the foot of Mount Hiei, near the border between Kyoto and Shiga.
The customer is an artist, who needed a studio and a home for his family, as well as a place for his parents that he wants himself near future.

The architects tell us so their project:

hiei-2

"The site is surrounded by gabled houses that seem to give a sense of calm in the district. As a result, we have developed a project with the surroundings of this hilly residential area.
The site was not big enough to accommodate all the needs of the customer. Furthermore, we were informed that a workshop can cause noise and odors. Taking into account these constraints, we have developed a project in which three independent houses, cottage-style, are arranged so as to share the area.

hiei-4

The construction of the atelier was simplified to meet the limitations of the budget. wood-cement boards, which serve as thermal insulation fire resistant, have been fixed to the structure, and were then covered with corrugated polycarbonate sheets. · The floor is concrete. Similarly, the walls and roof materials styrutturali show, this allows the artist / client himself to renovate the building in accordance with changing needs. A grand opening is created on the north side of the building to provide natural lighting.

hiei-5

In addition, the boards wood-cement can be removed to get the sunlight in various parts of the structure.
The size and placement of the windows of the two dwelling houses following the proportion of conventional-style cottage, which has the effect to make it look smaller houses than they are. The floors at ground level of these houses are just finished with mortar, in order to efficiently transmit the heat from the heating system in the floor. Lauan plywood is used for interior walls, some of which are painted white by the customer.
The second floor instead of a vertical wall, a wall has been built tilted to obtain the necessary space for rooms. The wall becomes the roof. "

hiei-6

hiei-7

hiei-8

hiei-9

hiei-10

hiei-11

hiei-12

hiei-13

hiei-14

hiei-15

hiei-16

hiei-17

hiei-18

hiei-19

hiei-20

hiei-21

hiei-24hiei-38

hiei-26hiei-27

hiei-31hiei-38

hiei-39hiei-37

hiei-42

hiei-43

hiei-44

hiei-45

Photo: Satoshi Shigeta

You Might Also Like

Reply