Architecture

Karim Rashid: KOMB House

kombhouse01
Karim Rashid: KOMB House it has been modified: 2011 June 02 di Benedict Flowers

'House KOMB' is a high-tech home, from modern and traditional materials with minimal impact on the environment and the many ecological ideas incorporated in the house designed by Karim Rashid. This includes water heating by solar panels, energy efficient appliances, reuse of rainwater and gray water, low power consumption LED lighting and radiant raised floors. The structure can be easily dismantled and its materials, such as wood, metal, glass and solar panels can be reused.

The exterior of the shell is made from reclaimed wood repetitive elements, each set has a slightly different profile giving a dynamic and fluid appearance both outside and inside. Their angles and depths create some level of privacy, from the outside, you can hardly see the house, but inside, the natural light creates a shadow play. The facade is self-supporting prefabricated off-site and assembled on site easily, thanks to its modularity.

Overall the interior space is composed of four main areas that represent our main everyday activities: playing, eating, sleeping and hygiene. the central space is based on Islamic patio, featuring an oasis with a skylight and a central pool. The opening of the skylight controls the temperature of the house, once opened, collects the rainwater that is filtered by the pool. A sculpture of rotary kinetic art placed over the house captures wind energy to distribute energy in all environments.

kombhouse02

kombhouse03

kombhouse04

The layout of the house comes from the central pool and extends into four quadrants that make up the living room, bathroom, bedroom and dining room. The black floor is transformed into another plane inlays throughout the kitchen and bathroom. In the living room and bedroom, the floor translates reason, in plush carpets, flooring multicolored vinyl and rugs from recycled materials and low VOC emissions.

A large, single, oval sofa is located in the center of the living room, creating a sense of aggregation and community. above it hangs a light chandelier, creating a soft light for the whole living space. a small study area furnished with a desk in fiberglass and office chairs are positioned in a corner of the room.

kombhouse05

komba

kombb

kombc

kombd

Kombe

Street: designboom

You Might Also Like

Reply