Architecture

Expansion assisted residence in Sale Marasino, CCDSTUDIO

assisted living in Sale Marasino, CCDSTUDIO
assisted living in Sale Marasino, CCDSTUDIO
Expansion assisted residence in Sale Marasino, CCDSTUDIO it has been modified: 2017-01-19 di ccdstudio

The preparation of project development, in response to the preliminary place to notice, he worked to redefine the architectural terms with which the expansion of the existing assisted Residence "Zirotti" had to be configured in compliance with the existing volumes and the landscape scenario in which fits.

The project drawn up reworks the idea from the tender office involved the construction of an additional connected to the original body body, aimed at providing the structure of an additional allocation 22 beds (special unit, including a new and bigger room physiatric .

The volume needed for the endowment established by the notice, is on three levels above ground, one occupied by the parking lot and the remaining levels for additional operations, taking exactly the dimensions of the ground floor, first and coverage of the existing structure to which will be connected. Completion is understood not only as a supplement to the given amount of bed places necessary for the formation of new nuclei, but also as a definition of the actual conclusion, on the north side of the articulated architectural volume that constitutes the foundation of RSA.

Located in a portion of the town of Sale Marasino, on a natural terrace made along the way 'Allegra', downhill dall'acclive side of Punta Alma summit of the highest mountain Dorale backs to the east the picturesque lake basin Iseo, l ' architecture Zirotti estate, already suggests a first comparison, a solution reminiscent of the many mansions in the area, which while dressed in period styles different dot this area and enrich its scenery.

The similarity with this characteristic buildings that over time have densified the place, of course, not so much by precise references to architectural styles sedimented and records, as the inclusion and the spatial development that the structure manifests. We recognize mainly nell'assetto adopted and in the way is the high portion of the land, which captures the dominant of the lot overlooking been committed by extending the built for all its breadth, with a visual all stretched west to the framework landscape and finding, then, in the garden and gentle walk that reaches the lake, the recurring motif of many traditional buildings settled on the hilly crags.

Respect for harmony already established in the image-established that the existing building has manifested longstanding and within the natural scenery of the lake landscape, imposed to preserve this balance not only for what concerns the chromatic framework that balances the colors and shades of the exterior finishes, but also in what concerns the choice of architectural motifs present in the addition, which will shape the volumetric addition to architectural features.

Complementary to the other element, characterizing the facade facing west, toward the lake offers a unique terrace, wider, not only because it takes the opportunity of widening and opening of physiatric hall outside, and therefore facilitates the presence of more guests, but also and especially to define, with the presence of a suitably designed climbing vegetation for shading, a naturalistic reason of relation with the garden and with lake facing.

assisted living in Sale Marasino, CCDSTUDIO

assisted living in Sale Marasino, CCDSTUDIO

assisted living in Sale Marasino, CCDSTUDIO

assisted living in Sale Marasino, CCDSTUDIO

assisted living in Sale Marasino, CCDSTUDIO

Social housing in Sale Marasino, interior, CCDSTUDIO

Social housing in Sale Marasino, interior, CCDSTUDIO

Social housing in Sale Marasino, interior, CCDSTUDIO

assisted living in Sale Marasino, signage, CCDSTUDIO

assisted living in Sale Marasino, CCDSTUDIO

assisted living in Sale Marasino, technical drawings, CCDSTUDIO

assisted living in Sale Marasino, technical drawings, CCDSTUDIO

assisted living in Sale Marasino, technical drawings, CCDSTUDIO

project sheet

Title: Extension of the RSA "Lorenzo and Gianna Zirotti" in Sale Marasino (BS)
Location: SALT MARASINO - ITALY
year: 2015
architectural and artistic direction of the project: CCDSTUDIO (DI MARCANTONIO ANTONIO, LUCA Ciaffoni, MICHELE Ciutti)
collaborators: ing. Gabriele D'Angelantonio
Client: Dolce Cooperative Society
General Direction of Work: Zero Associati - Ing. Lorenzo Donati
Structural design: Ing. Umberto Cianci, Studio TEC - PI Mauro Reggiani (Project and Operations Management Electrical and Mechanical)
Realization: early November 2013 works - completion of work in December 2014 - Arrangements March 2015
Technical data: Total area Gross sq.m approximately 1.000

You Might Also Like

Reply